Bomen Effecten Analyse

Wat? In een bomeneffectenanalyse (BEA) zoeken we naar het antwoord op de vraag: zijn de bomen bij een project op een duurzame manier te behouden? Eerst bekijken we de huidige conditie en standplaats en schatten we de toekomstverwachtingen in.
In een volgende fase leggen we het ontwerp naast de bomen en bekijken we of en op welke manier beiden naast elkaar kunnen gedeien.

Hier zie je een voorbeeld van een uitkomst na een visuele boomcontrole. Op basis van enkele parameters werd bepaald welk toekomstperspectief ze hebben.

We stellen een boombeschermingsplan op, waar oog is voor zowel ondergrondse als bovengrondse boombescherming tijdens de werkzaamheden. Het is belangrijk om deze maatregelen te laten ingaan voor de start van de werken en te behouden tot bij oplevering .

Dit is een voorbeeld van een boombeschermingszone op een werf; de totale boombeschermingszone is afgezet met werfhekken en er is geen betreding in deze zone.

Wie? Iedereen die belang hecht aan het behoud van bomen in een veranderende omgeving (bijvoorbeeld bij bouwwerken, infrastructuurwerken, tuinaanleg…). Mijn klanten zijn architecten, aannemersbedrijven, projectontwikkelaars, overheden en particulieren.
Vaak is het de gemeentelijke overheid die een bomeneffectenanalyse als voorwaarde oplegt bij de toekenning van een bouwvergunning.

Heb je bouwplannen en wil je je bomen beschermen? Contacteer dan Booming Tom!